Curriculum vitae

 

Persoonlijke gegevens

Naam: Caroline Elise Walenkamp
Geboortedatum: 31 oktober 1985
Geboorteplaats: Leiden
Woonplaats: Leiden

Opleidingen en kwalificaties

2009 – 2013:
School voor Journalistiek, Hogeschool Utrecht. Diploma behaald in juli 2013.

Januari 2009 – juni 2009:
Cursus ‘Leren fotograferen’
LOI (Leidse Onderwijsinstellingen)

Juli 2008 – oktober 2008:
English Language Training
Een driemaandse taalcursus aan het internationale taalinstituut St. Giles in San Francisco, Californië. Ik volgde hier de intensieve cursus (20 uur per week), en heb mijn diploma behaald op het niveau Advanced.

2005 – 2009:
Bedrijfskunde MER, Haagse Hogeschool. Diploma behaald in juni 2009.

2004 – 2005:
Havo, ROC Leiden

1998 – 2004:
Gymnasium, Stedelijk Gymnasium Leiden

Journalistieke werkervaring en nevenactiviteiten

April 2015 – heden:
Assistent-chef eindredactie Flair (freelance)
Eén dag per week ben ik op freelance basis chef eindredactie van weekblad Flair. Ik ben die dag verantwoordelijk voor lopende zaken, zet geredigeerde producties klaar voor de vormgevers en geef akkoord op nagelezen producties. Ook vervang ik mijn chef bij afwezigheid.

September 2013 – heden:
Freelance journalist en eindredacteur
Ik ben freelance eindredacteur en schrijf daarnaast artikelen, zowel voor print als online. Opdrachtgevers zijn/waren onder meer Flair, hockey.nl, Libelle, MarketingTribune, Santé, de KNHB en Leidenamateurvoetbal.nl. Ik werk veel met InCopy en InDesign. Ook kan ik dankzij een cursus via Sanoma SEO-schrijven.

Oktober 2015 – november 2015:
Eindredacteur Check je houdbaarheid
Check je houdbaarheid is een boek geschreven door journalisten Pim Christiaans en Hanny Roskamp. Voor dit boek spraken zij met tientallen wetenschappers over gezondheid en anti-aging. Ik redigeerde de 32 hoofdstukken, zette in de lay-outfase de puntjes op de i en legde een trefwoordenregister aan.
Meer informatie over het boek: Checkjehoudbaarheid.nl

Augustus 2013 – jui 2015:
Coördinator Flair-rubriek 5x doen deze week (voorheen Uit & Thuis)
Ik zorgde er elke week voor dat alle boeken- en filmrecensies bij mij aangeleverd werden en schreef daarnaast cd-recensies, tv-tips, de uitjesagenda en de ‘3 vragen aan…’.

Juni 2014:
Redactielid the World Cup Daily
Tijdens het WK Hockey in Den Haag was ik eindredacteur van the World Cup Daily, de krant die dagelijks werd uitgedeeld aan alle bezoekers. De krant was een samenwerking tussen de KNHB en hockey.nl.

Maart 2013 – augustus 2013:
Praktijkstage Flair
Ik liep stage op de reportageredactie van het tijdschrift Flair. Ik leerde hoe een tijdschriftredactie in elkaar steekt en schreef verhalen voor en over interessante vrouwen. Ik schreef onder meer portrettenseries en persoonlijke verhalen en nam daarnaast af en toe vaste rubrieken als Blij en Uit & Thuis voor mijn rekening. Beoordeeld met een 8,5.

December 2011 – maart 2012:
Praktijkstage Leidsch Dagblad
Ik draaide mee op de redactie van het Leidsch Dagblad en heb hierdoor inzicht gekregen in de gang van zaken bij een regionaal dagblad. Ook heb ik geleerd verschillende soorten journalistieke artikelen te schrijven. Beoordeeld met een 7,5.

September 2011 – augustus 2013:
Eindredacteur Leiden Amateurvoetbal
Ik controleerde wekelijks ongeveer zes verslagen op taal en inhoud, voordat deze gepubliceerd werden op de website Leidenamateurvoetbal.nl.

September 2008 – augustus 2013:
Redactielid en eindredacteur MER-nieuwsbrief
Ik schreef artikelen over (oud-)studenten en mijn eigen ervaringen op de MER en was tevens eindredacteur van deze nieuwsbrief.

Specialisaties op de School voor Journalistiek

November 2012 – januari 2013:
Profilering: Redactie Human Interest
Studenten doen in deze redactie kennis op van ‘zachte’ journalistiek. Ze schrijven verhalen over mensen en hun emoties, en verdiepen zich in maatschappelijke onderwerpen. Beoordeeld met een 7,4.

September 2012 – november 2012:
Profilering: Redactie Onderzoeksjournalistiek
Studenten leren tijdens deze redactie verhalen schrijven op basis van diepgaand onderzoek en speurwerk. Er wordt research gedaan naar maatschappelijke kwesties die enkele jaren geleden het nodige stof deden opwaaien. Beoordeeld met een 8,1.

Maart 2012 – mei 2012:
Specialisatie: Redactie Tijdschrift
Ter voorbereiding op de beroepspraktijk leren studenten functioneren als een redactielid van een tijdschrift. De studenten brengen tijdens de specialisatie drie tijdschriften uit en zijn afwisselend schrijver, eindredacteur en vormgever. Beoordeeld met een 8.

September 2011 – november 2011:
Specialisatie: Redactie Binnenland
Studenten maken diepgaand kennis met een aantal domeinen die onderwerp vormen van het binnenlandse nieuws, te weten politiek, economie, recht en samenleving. Beoordeeld met een 8,1.

Werkervaring en nevenactiviteiten Bedrijfskunde MER

Maart 2009 – juni 2009:
Afstudeerstage Supply Chain Media
Onderwerp scriptie: ‘Een onderzoek naar de toegevoegde waarde van een Supply Chain Magazine Business Club’. Beoordeeld met een 8.

Februari 2009 – juni 2009:
Lid jaarboekcommissie en organisatie eindfeest
Met een commissie bestaande uit drie studenten het samenstellen, vormgeven en produceren van jaarboeken voor afgestudeerde MER-studenten, en het organiseren van het eindfeest.

November 2008 – maart 2009:
Praktijkstage Megapromotions Worldwide B.V.
Ondersteunende activiteiten bij het ontwikkelen en organiseren van verkoopbevorderende campagnes. Beoordeeld met een 8.

2006 – 2008:
Tutor op de Haagse Hogeschool
Het begeleiden van MER-studenten die problemen hebben met bepaalde vakken. Specialismen: communicatieve vakken, recht en Nederlands.

2006 – 2008:
Docentassistent communicatieve vakken
Actief in begeleiding en beoordeling van eerstejaars MER-studenten voor de vakken Vergaderen en Presenteren.

Nevenactiviteiten en werkervaring algemeen

2004 – 2009:
Restaurant Donatello’s te Leiden
Functie: werknemer en assistent-bedrijfsleider.